Preview Mode Links will not work in preview mode

Debbie Bernasco's podcastshow |Voor Een Rijk Leven


Oct 15, 2019

Dat wat jouw succes tegenhoudt, zit niet aan de buitenkant, maar vanbinnen. Het zijn jouw innerlijke stemmetjes en blokkades. Of ze nou hard roepen of fluisteren, ze ondermijnen continu jouw pogingen om succesvol te worden, hoeveel wilskracht je ook hebt. Je (onbewuste) gedachten bepalen jouw gedrag. Dit is wat ik bedoel met wat ik altijd zeg: Succes start van binnenuit.

Jarenlang heb ik ondernemers naar winstgevend ondernemerschap gecoacht. De focus lag vooral op marketing en ondernemerschap, maar gaandeweg begon ik iets in te zien. Namelijk dat het ondernemerschap een spiegel is voor je opvoeding en hoe bepalend deze is voor hoe je in het leven staat. Jouw succes, winst en geluk zijn een reflectie van je binnenwereld. Ja, ook geluk, want wat heb je aan winst als je niet gelukkig bent?

Als je jouw situatie wezenlijk wilt veranderen, wordt het tijd dat je begrijpt dat we allemaal in meer of mindere mate gedrag ontwikkeld hebben dat het moeilijk maakt om succes te creëren. Of,  als dat wél gelukt is, het vol te houden. 

Succes en gedrag gaan samen op
We hebben soms gedrag ontwikkeld dat het moeilijk maakt om succes te creëren of vol te houden. Dit heeft mij jarenlang beziggehouden. Toen ik een bureau in marketing en business-strategie had, zag ik hoe de mensen met wie ik werkte in de zakenwereld, zich gedroegen. Op een dag viel bij mij het kwartje. Ik zag dat succes en winst grotendeels wordt bepaald door gedrag. Toen ik me dat realiseerde, ontstond het roze olifant-effect; ik zag overal artikelen verschijnen over dat ondernemen  voor 80% mindset is en voor 20% de juiste marketing- en ondernemersskills.