Preview Mode Links will not work in preview mode

Debbie Bernasco's podcastshow |Voor Een Rijk Leven


Apr 4, 2018

Hoe pak jij je marktaandeel? Ik las daar in Berlijn een boek over van Michel Schaffer; oud marketing directeur van Bol.com. Een aanrader om te lezen, want je haalt er veel inspiratie uit voor je eigen business.

Omdat mijn laatste twee podcasts meer over het spirituele en mindset gingen, wil ik het dus deze keer met jullie hebben over marketing. Over hoe jij als ondernemer je marktaandeel kunt pakken. Vanuit spiritueel rijkdomsbewustzijn praten we overigens niet over concurrentie. Er is namelijk werk genoeg voor iedereen. Een ONNOEMELIJKE HOEVEELHEID aan GELD, KLANTEN en WERK. Als ondernemer wil je daarvoor echter wel een onderscheidende positie tussen je collega’s hebben. Je wilt ook opvallen en actie ondernemen, omdat alleen spiritueel zijn en afwachten weinig zin heeft als je een winstgevend bedrijf nastreeft. Het draait er immers ook om hoe uniek jij bent. Als jij namelijk iets doet dat anderen niet leveren, dan stijgt je waarde als vanzelfsprekend. Dan is het ondernemen stukken makkelijker omdat jij iets hebt of doet dat anderen ontbreken.

Maar laten we gewoon eens bij het begin beginnen. Voordat ik vertel hoe ik het zelf heb aangepakt, doorlopen we alle vragen die antwoord geven op hoe jij je marktaandeel kunt pakken.