Preview Mode Links will not work in preview mode

Debbie Bernasco's podcastshow |Voor Een Rijk Leven


Feb 20, 2018

Het is die ondernemer die ik in deze podcast een hart onder de riem steek. Die ik een spiegel voor houd. Want hoe komt het nou dat jij zo ongelofelijk hard aan het bikkelen bent en voor jouw gevoel weinig aan je business overhoudt? Terwijl je toch best wel wat expertise in huis hebt en voor je gevoel veel waarde te bieden hebt. En je wéét dat waardecreatie het zwarte goud is. Maar ook dat dit zwarte goud weinig voorstelt zolang jij in schaarste leeft. Wat zoveel wil zeggen dat je bang bent of het idee hebt dat jouw geld en rijkdom op kan raken. Met andere woorden: je blik is met name gericht op wat je allemaal níet hebt. Het kan ook zo zijn dat je onderbewust oude conditionering over geld hebt. Dat geld in jouw optiek bijvoorbeeld gekoppeld aan macht of hebzucht zit of dat het verkeerd verkregen is.

Wat de achtergrond ook moge zijn, wat je wellicht herkent is dat je als gevolg erg gericht bent op meer klanten en omzet. Die focus echter, hoe goed hij op het eerste gezicht ook mag lijken, impliceert dat er een tekort is. Dat jij veel te veel bezig bent met resultaat en daardoor enorm verkrampt aan het ondernemen bent.

Wat dat wil zeggen is dat jouw gehele blik op tekort gericht is. Dit alles noemen we armoedebewustzijn. 

 

Mocht er toch een limiet zijn, dan heeft dat te maken met jouw limiterend denken. Want als je onbegrensd kunt denken, dan is dat een weerspiegeling op jouw ondernemerschap, rijkdom en winstgevend ondernemen.